Home
Citate referitoare la cruzimea fata de animale

Animalele - sunt creatia lui Dumnezeu, nu sunt proprietate umana, marfuri sau resurse. Crestinii care sunt constienti de ororile rastignirii, trebuie sa realizeze ororile suferintei nevinovate. Rastignirea lui Hristos este o identificare completa a lui Dumnezeu cu cei slabi, cu cei neajutorati, si in special cu suferinta neindreptatita de la care nu te poti ascunde.
- Andrew Linzy

Cruzimea fata de animale e ca si cum oamenii nu-L iubesc pe Dumnezeu
- John Henry Cardinal Newman

Nu exista religie fara dragoste, iar oamenii pot vorbi oricat vor despre religia lor, dar daca aceasta nu ii invata sa fie buni cu animalele precum si cu oamenii, atunci este toata o prefacatorie.
- Anna Sewell

Orice religie sau filozofie care nu se bazeaza pe respectul pentru viata, nu este o religie adevarata sau filozofie adevarata.
- Albert Schweitzer

Toate fiintele urasc durerea; asadar nimeni nu ar trebui sa le omoare. Aceasta este chintesenta intelepciunii: sa nu omori nimic.
- Sutrakritanga (Jainism)

Viata ii este draga unei fiinte care nu stie sa vorbeasca, asa cum ii este si omului. Asa cum unul vrea fericire si se teme de durere, asa cum unul vrea sa traiasca si nu sa moara, asa vor toate fiintele.
- Dalai Lama

De la o varsta frageda, am renuntat la carne, si va veni o zi cand oamenii ca mine vor judeca uciderea oricarui animal la fel ca uciderea unui om.
- Leonardo da Vinci

"Sa nu ucizi."
Iesirea 20:13 Biblia

"Cine junghie un bou ca jertfa, nu este mai bun decat cel ce ucide un om..."
- Isaia 66:3 Biblia

"Si Dumnezeu a zis: 'Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom care, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.'..."
- Geneza 1:29 Biblia

"Atata timp cat oamenii masacreaza animale, se vor omori si unii pe altii. Cu siguranta, cel care sadeste samanta omorului nu poate culege bucurie si dragoste"
- Pitagora

"Iubeste animalele: Dumnezeu le-a dat gandire rudimentara si bucurie netulburata. Nu le deranja bucuria, nu le hartui, nu le priva de fericirea lor, nu lucra impotriva intentiei lui Dumnezeu. Omule, nu te mandri cu superioritatea fata de animale; ele nu au pacat, dar tu, cu maretia ta, pangaresti pamantul prin existenta ta si iti lasi urmele prostiei dupa tine - aceasta, e adevarata pentru aproape fiecare dintre noi!"
- Fiodor Dostoevski

| | |