Home
Religia si animalele

Animalele - sunt creatia lui Dumnezeu, nu sunt proprietate umana, marfuri sau resurse. Crestinii care sunt constienti de ororile rastignirii, trebuie sa realizeze ororile suferintei nevinovate. Rastignirea lui Hristos este o identificare completa a lui Dumnezeu cu cei slabi, cu cei neajutorati, si in special cu suferinta neindreptatita de la care nu te poti ascunde.
- Andrew Linzy

Dumnezeu este perfect, si cand el spune: "Sa nu ucizi", aceasta se refera la toate fiintele vii. Aceasta porunca include toate vietuitoarele, fie umane sau animale. Dumnezeu vorbeste prin proorocii Sai si El nu vrea ca noi sa omoram animale. Profetul Isaia a scris: "Uciderea taurului este echivalenta cu uciderea unui om."
Interesant ca Biserica nu favorizeaza acesta anumita parte a Bibliei, nu protesteaza impotriva uciderii animalelor si nu le da suport vegetarienilor.
Citind simplu Biblia, oricine poate intelege ca Isus si profetii Sai iubeau animalele, in contrast cu castele religioase, carora fie nu le placeau definitiv animalele fie le placeau numai corpurile lor neinsufletite. De ce Biserica crestina dispretuieste animalele? Din revelatiile profetilor este cunoscut faptul ca animalele sunt in legatura constanta cu Creatorul lor, ca acestea constant il venereaza, si El intotdeauna le iubeste. Aici poate fi ascuns motivul respectivului comportament al bisericii fata de animale. Biserica invata pe oameni ca animalele nu au suflet, si astfel e creata atitudinea materialista. Pentru oameni animalele au devenit practic organisme fara suflet, care pot fi utilizate numai pentru hrana si imbracaminte, si pentru care religia permite orice cruzime, cum ar fi experimente de laborator.

Despre faptul ca Isus a fost un vegetarian, si ca a trait in armonie cu animalele, s-a mentionat in multe documente. Exista o lucrare apocrifa de la primii crestini, care nu este parte a Bibliei. in plus, exista numeroase documente oficiale ale Imperiului Roman, care se referea la persecutia diferitor miscari crestine, pentru ca au practicat invataturile lui Isus si in special vegetarianismul ca fiind unul dintre preceptele principale.
Marele tata al bisericii Ieronim, intr-una din lucrarile sale scrise, a spus despre vegetarianism urmatoarele: "Dinainte de potop, in sine consumul de carne de animale a fost necunoscut, Dupa potop, gurile noastre manjite cu sange de animale, emanau mirosul lor de carne.... Isus Hristos, care a venit la momentul potrivit, si a pus capat acestui lucru, si la aceasta zi, consumul de carne este interzis pentru noi." Apostolul Pavel a scris in Epistola sa catre Romani: "stim ca toate vietatile respira si sufera impreuna. Fiintele simtitoare asteapta in frica momentul in care oamenii vor constientiza ca ei sunt copii lui Dumnezeu, pentru ca intr-o zi toate sa fie eliberate din robia renasterii si mortii si v-or deveni infinit liberi, ca adevaratii copii ai lui Dumnezeu."
Ion Gura de Aur a descris viata crestinilor din acea vreme: "Ei nu varsau sange, nu ucideau sau sacrificau animale... Deasupra lor nu plutea indoliatul miros de carne, nu gemeau sacrificati. Ei mancau painea crescuta cu propriile lor miini, si beiau apa de izvor. Cand doreau sa manance ceva special, mancau fructe si se bucurau de ele."

Din punct de vedere al iudaismului si crestinismului omul, la fel ca si toate animalele de pe Pamant, a fost creat vegetarian: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra. Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului, si tuturor vietatilor care se misca pe pamant, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde."

Unicul caz cand Isus a intrat in conflict cu autoritatile, a fost in templu, cand i-a dat afara pe toti comerciantii de vite. Puteti argumenta de ce a facut-o, dar faptul ramane fapt: evreul (Isus) nu le-a dat voie altor evrei sa sacrifice animalele la Paste. Isus a respins afirmatia ca prin acest lucru ei ii vorbesc lui Dumnezeu. La pastele evreesc Isus manca paine: de doua ori in Biblie se spune ca Isus impartaseste din masa de Pasti, si de "miel" niciodata nimic nu a fost spus. Prima minune, atunci cand cantitatea de alimente a crescut, a avut loc deasemeni la Pastele evreesc. Ucenicii lui Isus intreba de unde pot cumpara cereale suficiente pentru a hrani toti oamenii, si nici un cuvant despre miel. Cina cea de Taina a lui Isus a fost, de asemenea la Paste, au mancat doar paine (si beiau vin), printre ei a fost Isus. Trebuie de remarcat faptul ca crestinii din primele trei secole d.Hr., inclusiv toti ascetii, cu ocazia Pastelui evreiesc, mancau numai paine. De fapt, ar fi ciudat daca primii crestini nu ar fi mancat la fel ca Isus Hristos insusi.

In afara de faptul ca omorul animalelor - este intotdeauna omor, si aceasta contrazice Biblia, de fapt, in industria de animale, acestea sunt tratate foarte prost: ele sunt tinute in locuri stramte, li se injecteaza hormoni, antibiotice, in conditii ingrozitoare sunt conduse la abator si crud sacrificate. Toate acestea, fara indoiala nu reprezinta adevaratul crestinism.

| | |